038-3380754

info@occasioncentrekampen.nl

Laat je APK door OCK doen!

Per 1 januari 2008 gelden de volgende regels;

Benzine auto’s
Als uw auto op benzine rijdt en nog niet eerder is gekeurd, moet de eerste keuring plaatsvinden vier jaar nadat de auto voor het eerst op de weg is toegelaten. Na deze keuring moet uw auto twee keer om de twee jaar APK-gekeurd worden. Daarna ieder jaar. Als uw auto al eerder APK-gekeurd is, geldt de datum op het keuringsrapport. Dit is de vervaldatum voor de APK. Met andere woorden: uw auto moet voor deze datum zijn goedgekeurd.

Diesel of LPG auto’s die keuring doen bij Wheelcentre Kampen.
Als uw auto op diesel of LPG rijdt en nog niet eerder is gekeurd, moet de eerste keuring plaatsvinden drie jaar nadat de auto voor het eerst op de weg is toegelaten. Als uw auto wel eerder APK- gekeurd is, geldt de datum op het keuringsrapport. Dit is de vervaldatum voor de APK. Met andere woorden: uw auto moet voor deze datum zijn goedgekeurd. Na deze keuring moet uw auto jaarlijks APK-gekeurd worden.

Bekijken
Aanmelden

Wat houdt de keuring APK in bij OCK?

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijke verplichte keuring ter bevordering van de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu.In Nederland staat de keuringsplicht beschreven in de Wegenenverkeerswet 1994 en daarvan afgeleide regelingen. Volgens deze regelgeving moet u uw personenauto, bedrijfsauto of aanhangwagen met een toegestane maximum massa van meer dan 3.500 kg, jaarlijks of om de twee jaar laten keuren.Afhankelijk van het voertuig, de datum dat deze voor het eerst op de weg is toegelaten, en het soort brandstof, moet dat vanaf het derde of vierde levensjaar. Na deze eerste keuring vindt de eerstvolgende keuring plaats na één of twee jaar.

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijke verplichte keuring ter bevordering van de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu

Iedere auto heeft onderhoud nodig. De fabrikant bepaalt na hoeveel kilometer een onderhoudsbeurt moet plaatsvinden, u vindt dit in het instructieboekje. De periodes tussen deze onderhoudsbeurten (de onderhoudsintervallen) worden steeds langer: tegenwoordig zijn intervallen van 30.000 kilometer of meer geen uitzondering. Er zijn zelfs auto’s die zelf aangeven wanneer er onderhoud nodig is, afhankelijk van het gebruik.  

Wat houdt een kleine of grote onderhoudsbeurt in?
Vanwege de veel langer geworden onderhoudsintervallen is er van een traditioneel ‘kleine en grote beurt’-regime bij de meeste auto’s eigenlijk geen sprake meer. 
Het is meer een jaarlijkse controlemoment voor de auto. Alle belangrijke zaken worden nagelopen, zoals de remmen, de ophanging en de diverse vloeistoffen. Bovendien wordt dan ook de motorolie ververst en het bijbehorende filter vervangen.

Reparatie aan slijtagedelen
Voor bepaalde slijtagedelen is de levensduur afhankelijk van het gebruik, zoals de remblokken, de remschijven en de koppelingsplaat.
Tijd- of kilometergebonden vervanging
Voor sommige onderdelen bestaat een vervangingsmoment bij een aantal verstreken jaren of verreden kilometers, afhankelijk van wat eerst komt. Een van de bekendste onderdelen die volgens dit principe vervangen worden, is de distributieriem.

Onvoorziene reparatie
Voor veel onderdelen bestaat geen vooraf bepaalde levensduur, maar dat wil niet zeggen dat ze altijd een autoleven lang meegaan. Een waterpomp kan gaan lekken, een veer kan breken, een aandrijfas kan defect raken.
Wat kost het onderhoud van mijn auto?
Het is natuurlijk lastig om vooraf in te schatten of en met welke onvoorziene reparaties u te maken krijgt. Maar als u niet verrast wil worden, doet u er goed aan om geld opzij te leggen voor onverwachte tegenvallers. Van het meeste onderhoud kunnen de kosten redelijk vooraf bepaald worden. Bel of mail met onze financieel adviseur. Als u  het kenteken doorgeeft krijgt u een zo nauwkeurig mogelijke offerte!

500

Item titel

Lorem ipsum dolor sit amet

500

Item titel

Lorem ipsum dolor sit amet

500

Item titel

Lorem ipsum dolor sit amet

Voorraad

PREMIUM BOVAG occasions op voorraad,

Reparatie

CAR SERVICE

Inkoop

OCK biedt u de mogelijkheid dit traject over te nemen.

Mercedes

Alfa

Merknaam

BMW

Volvo

Merknaam

Merknaam

Merknaam

Merknaam

Merknaam

Merknaam

Merknaam

OCK, de plaats voor al je autoperikelen! APK, onderhoud, aanschaf, schades, poetsen, fiscaal, export, milieustickers, vignetten..zeg het maar. 

Contact met OCK
Contact gegevens

Occasion Centre Kampen
Handelstraat 1 D
info@occasioncentrekampen.nl
038-3380754/06-19908208