Wat houdt de keuring APK in bij OCK?

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijke verplichte keuring ter bevordering van de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu.In Nederland staat de keuringsplicht beschreven in de Wegenenverkeerswet 1994 en daarvan afgeleide regelingen. Volgens deze regelgeving moet u uw personenauto, bedrijfsauto of aanhangwagen met een toegestane maximum massa van meer dan 3.500 kg, jaarlijks of om de twee jaar laten keuren.Afhankelijk van het voertuig, de datum dat deze voor het eerst op de weg is toegelaten, en het soort brandstof, moet dat vanaf het derde of vierde levensjaar. Na deze eerste keuring vindt de eerstvolgende keuring plaats na één of twee jaar.

Per 1 januari 2008 gelden de volgende regels; Benzine auto’sAls uw auto op benzine rijdt en nog niet eerder is gekeurd, moet de eerste keuring plaatsvinden vier jaar nadat de auto voor het eerst op de weg is toegelaten. Na deze keuring moet uw auto twee keer om de twee jaar APK-gekeurd worden. Daarna ieder jaar. Als uw auto al eerder APK-gekeurd is, geldt de datum op het keuringsrapport. Dit is de vervaldatum voor de APK. Met andere woorden: uw auto moet voor deze datum zijn goedgekeurd.

Diesel of LPG auto’s die keuring doen bij Wheelcentre Kampen.

Als uw auto op diesel of LPG rijdt en nog niet eerder is gekeurd, moet de eerste keuring plaatsvinden drie jaar nadat de auto voor het eerst op de weg is toegelaten. Als uw auto wel eerder APK- gekeurd is, geldt de datum op het keuringsrapport. Dit is de vervaldatum voor de APK. Met andere woorden: uw auto moet voor deze datum zijn goedgekeurd. Na deze keuring moet uw auto jaarlijks APK-gekeurd worden.

Een auto ouder dan 30 jaar keuren bij Occasion Centre Kampen
Als uw auto ( geen taxi of bus ) ouder is dan 30 jaar, maar van na 1 januari 1960 hoeft deze nog maar eens per twee jaar gekeurd te worden. Dit geldt alleen als de auto in 2008 gekeurd is. Auto’s van voor 1960 zijn vrijgesteld van de APK-plicht.Zware bedrijfsauto’s, aanhangwagens en sommige speciale voertuigen moeten elk jaar worden gekeurd vanaf het moment dat ze nieuw op de weg worden toegelaten.De APK is een momentopname en geeft geen garantie dat uw voertuig de rest van het jaar veilig blijft om mee te rijden en dat u een jaar lang geen onderhoud hoeft te plegen. Regelmatige controle en onderhoud van uw voertuig blijven dus belangrijk.

Contact

Occasion Centre Kampen
Handelstraat 1 D
info@occasioncentrekampen.nl
038-3380754/06-19908208

Stel een vraag

Versturen

 038-3331125