Occasion Centre Kampen , vanaf 2006 het adres voor onderhoud, in- en verkoop, APK en alle reparaties. Vanaf 01-05-2016 gevestigd aan de Handelsstraat 1-d! 

De band met je band

De band met je band

Heel diep zal deze band wel niet zijn. Voor de meeste mensen zijn het zwarte ronde dingen met een gat erin. Das feitelijk juist. En dat het zonde geld is om ze te vervangen, want je ziet er toch niets van.
Maar toch, dat stukje rubber is wel het enige contact van de auto met het asfalt en hierdoor eigenlijk een van de meest belangrijke factoren om veilig te rijden. Dus ja, dan toch maar een blog over banden. Sorrie.

Waar let je op?

Op het moment dat de auto APK gekeurd wordt, kunnen de banden ook een grondige inspectie verwachten. Er wordt gekeken naar profiel, droogtescheuren of andere beschadigingen. Ook wordt gekeken of de band op de juiste spanning staat. Doe dit zelf ook regelmatig, het scheelt je best in de brandstof! Uit onderzoek van de RDW is gebleken dat 6% van de auto’s op verkeersgevaarlijke banden staat. Das best veel!

Seizoensbanden vs allseason

De populariteit van de winterband is groeiend. Veel mensen zien het belang van een goede band in specifieke weersomstandigheden. Voor de garages is de bandenwissel een mooi moment om de auto van de klant even na te kijken. De opslag van banden levert ook mooie omzet op. De fabrikanten van banden , zoals bijvoorbeeld Michelin of Continental, speelden hier op in door de all seasonband als compromis neer te zetten.
Tot mei dit jaar, toen Michelin ineens besloot dat hun Cross Climate band de enige band was voor echt veilig rijden, het hele jaar door. Hiermee wordt een geluid afgegeven en dit werd al snel opgepikt door Continental, die de trend (of de vraag) volgt.

Nederland

In Nederland is het relatief zacht in de winter en is een winterband niet verplicht. Hier kun je prima uit de voeten met een all-season band. Onze persoonlijke voorkeur gaat echter uit naar zomer- en winterbanden, omdat we ervan overtuigd zijn dat je als je wil presteren op beide vlakken, je ook iets inlevert op beide vlakken. En ja, ook wij willen onze klanten graag een keertje extra zien .

Rubberkorrel hysterie

Een tijdje geleden was er wat onrust in voetbalkunstgrasland. De rubberkorrels die vaak ingestrooid worden op de grasmat zouden gevaarlijk zijn. Help! Dit is echt pertinent onwaar. De media heeft zich in dit dossier zo laten leiden door de druk van social media en internet dat de principes van journalistieke ethiek volslagen genegeerd zijn. Het programma Zembla heeft een bijzonder staaltje marketing laten zien, door op de juiste momenten hapklare brokken niet gecontroleerde informatie naar de media door te spelen. Uit onderzoek van het RIVM is gebleken dat er geen gevaar is voor onze jeugdige voetballertjes!

Advies

Wil je goed geadviseerd worden over welke band voor jouw auto veilig en vertrouwd is? Wil je weten welke bandenspanning ideaal is? Wil je gewoon en prijs weten? Kom langs, klik hier voor onze contactgegegevens. OCK is BOVAG-lid, hiermee ben je verzekerd van goede service en heb je altijd garantie!

 

 06-19908208 

Contact

Occasion Centre Kampen
Handelstraat 1 D
info@occasioncentrekampen.nl
038-3380754/06-19908208

Stel een vraag

Versturen