Occasion Centre Kampen , vanaf 2006 het adres voor onderhoud, in- en verkoop, APK en alle reparaties. Vanaf 01-05-2016 gevestigd aan de Handelsstraat 1-d! 

Banden en onderdelen

Ook in autoland heerst het fenomeen ikwilalleszelfdoenwantdatisgoedkoper. Banden en onderdelen worden online gekocht, de garage mag ze alleen monteren. Mooi weer een hoop geld bespaard. Totdat je bij de garage staat en blijkt dat de banden die jij voor weinig kocht, een productie datum hebben die wel erg ver in het verleden ligt.
Ai, das wel lastig, want nu ben je zelf er zelf verantwoordelijk voor om de banden retour te sturen. Het geeft vaak een hoop gedoe, want meestal kun je fluiten naar je geld omdat je als consument ook zelf nog een verantwoording hebt te onderzoeken wat je koopt.

Met onderdelen precies hetzelfde, mocht er iets niet goed zijn met het onderdeel, sta je mooi te kijken. En zeg nou zelf, als je drie mogelijkheden hebt, dan is het als leek lastig bepalen welke de juiste is toch?

Bij OCK heb je standaard drie maanden BOVAG garantie op alle uitgevoerde reparaties. Dit geldt alleen niet voor reparaties met door jou zelf meegebrachte onderdelen. Sterker nog, als de auto bij ons op de brug staat en er een onderdeel van de motor moet worden vervangen dat door jou is geleverd en hij past niet, heb je een probleem. De auto kan niet rijden tot het juiste onderdeel is gearriveerd, en de ervaring leert dat dat soms lang kan duren, tot die tijd staat de auto bij ons, wat weer extra kosten met zich meebrengt.

Zelf je auto verkopen

Op het moment dat je je auto bij een garage wil inruilen, lijkt het vaak dat je een veel te lage inruilprijs krijgt. Op Marktplaats worden dezelfde auto’s voor veel meer aangeboden. Correct gezien, maar als wij een auto inruilen, moet deze voordat hij weer te koop kan worden aangeboden door de werkplaats worden nagekeken. Daarna moet hij worden gepoetst, gefotografeerd en geadverteerd. Wordt de auto dan verkocht, heeft iedere koper bij ons standaard zes maanden BOVAG garantie. (Boven de € 4500,-) Dit zijn allemaal factoren die meespelen en waar je niet mee te maken hebt als je als particulier een auto koopt of verkoopt. Je hebt dan ook geen recht op welke vorm van garantie dan ook.

Als je je auto wil verkopen, kun je natuurlijk ook zelf je auto op Marktplaats zetten. Alleen zit niet iedereen te wachten op een groepje Oost Europeanen die soms op een vrij onbeleefde manier proberen de prijs te drukken. Geloof me, als vrouw in de autohandel, spreek ik uit ervaring.

Maar daar is o.a. de site ikwilvanmijnautoaf.nl! Online de gegevens invoeren en een prachtig gegarandeerd bod krijgen. Dat wil toch iedereen? Nou, als ik de ervaringen lees en van klanten hoor is het pure horror! Je krijgt vrijwel nooit de aangeboden prijs, je moet soms naar de andere kant van het land om hem zelf (!) weg te brengen en dan krijg je na je akkoord ook nog een mail waarin staat dat je een verkoopovereenkomst bent aangegaan. Annulering is mogelijk, maar dan betaal je wel 15% annuleringskosten.

Kosten besparen is mooi, maar soms is iets te mooi om waar te zijn. Kies voor service en kwaliteit, kies voor OCK! 

 06-19908208 

Contact

Occasion Centre Kampen
Handelstraat 1 D
info@occasioncentrekampen.nl
038-3380754/06-19908208

Stel een vraag

Versturen