Occasion Centre Kampen , vanaf 2006 het adres voor onderhoud, in- en verkoop, APK en alle reparaties. Vanaf 01-05-2016 gevestigd aan de Handelsstraat 1-d! 

Wat is Isofix?

Isofix is een internationaal gestandaardiseerd systeem voor de bevestiging van autostoeltjes in auto's. In de auto bevinden zich de Isofix bevestigingsbeugels, die af-fabriek of achteraf gemonteerd zijn. De beugels bevinden zich tussen de rugleuning en het zitvlak van de autobank/stoel en zijn verbonden met de carrosserie van de auto. Het Isofix-zitje zelf is voorzien van grijphaken die eenvoudig vastgeklikt worden in de Isofix bevestigingsbeugels.Op dit moment komt het Isofix systeem in alle gewichtsklassen zitjes voor en wordt het aanbod steeds groter.

Kunnen Isofix stoeltjes ook gewoon met de gordel worden vastgezet?
De meeste op de markt verkrijgbare Isofix autostoeltjes hebben naast een voertuigspecifieke goedkeuring ook een universele goedkeuring voor bevestiging met autogordels. Hiermee is het mogelijk het zitje in bijvoorbeeld de tweede auto of de auto van opa en oma met gordels te bevestigen. Hoe dit moet staat in de bedieningshandleiding van het autostoeltje.
Maar let op: er zijn ook zitjes die alleen met Isofix bevestigd kunnen worden. Dit geldt, met een enkele uitzondering, voor ‘i-Size’ goedgekeurde zitjes. Babystoeltjes die je op een i-Sizebasis klikt, kun je vaak ook zonder basis met de autogordel bevestigen. Daarnaast zijn er ook enkele zitjes met een ECE-R44 goedkeuring die niet met de gordel bevestigd kunnen worden, zoals de Chicco Oasys 1 Isofix en de Römer Trifix.

Voorin of op de achterbank?
De meeste auto’s hebben achterin bevestigingshaken voor het onderstel van het zitje of de maxi cosi. Ik hoor alleen vaak van moeders dat ze graag hun kindje op de voorstoel willen hebben, omdat je er dan beter op kunt letten. Het verzoek is of wij de airbag uit kunnen zetten. Maar ben je dan eigenlijk wel verzekerd? Ik heb een rondje gebeld en kwam tot de volgende conclusie: Op het moment dat een maxi cosi zich bevindt op de voorstoel van een auto, ben je verplicht de airbag uit te (laten) schakelen. Na vier maatschappijen die allemaal vertelden dat het geen problemen oplevert voor de verzekering sprak ik Centraal Beheer en zij geven aan dat de klant het wel moet melden.  Dus: in principe geen probleem maar bel even je verzekering om te vragen hoe ze hiermee omgaan. En vergeet niet de airbag weer in te (laten) schakelen als er geen maxi coxi meer in hoeft! Tenzij je toch al niet zo gelukkig bent met je schoonmoeder.. :) 

Kinderen mogen trouwens zowel voor- als achterin de auto zitten, mits ze op een stoelverhoger of in een kinderstoel zitten. Zijn ze langer dan 135 cm, dan is dit niet meer nodig, ze passen dan in de driepuntsgordel. Baby’s worden het liefst achterstevoren vervoerd, dus met het gezichtje naar achter. Dit is het meest veilig. Gebruik nooit de kinderwagenbak op de achterbank, ook al zit deze in de gordels. Het biedt geen enkele bescherming bij een ongeluk! Dus in de maxi cosi, en het liefst niet langer dan 1.5 uur. Omdat de kleine weinig bewegingsvrijheid heeft is het geen comfortabele plek voor langere tijd.

 06-19908208 

Contact

Occasion Centre Kampen
Handelstraat 1 D
info@occasioncentrekampen.nl
038-3380754/06-19908208

Stel een vraag

Versturen