Occasion Centre Kampen , vanaf 2006 het adres voor onderhoud, in- en verkoop, APK en alle reparaties. Vanaf 01-05-2016 gevestigd aan de Handelsstraat 1-d! 

Kilometermaffia

NAP
De eerste vraag die wij autobedrijven vaak krijgen is of er een NAP op de auto zit. Dit op zich prima werkende systeem geldt alleen niet voor auto’s uit bijvoorbeeld Duitsland. En aangezien er veel auto’s uit Duitsland komen, is het antwoord vaak nee. Op dat moment kan de auto zo mooi zijn, en de onderhoudshistorie netjes aanwezig maar sta je al wel 1-0 achter. Het lijkt bijna of er een vanuit het nederlands importeurschap gelobbyd wordt voor de enorme aandacht die dit krijgt.

Wijsheid
In Duitsland wordt kilometerfraude gezien als een zware misdaad waar hoge straffen op staan. Vanaf 2014 is het ook in Nederland bij wet strafbaar gesteld maar wordt er niet of nauwelijks opgetreden. Google kilometercorrectie en je krijgt genoeg hits om het voor een paar tientjes te regelen. Het wil niet zeggen dat het in Duitsland nooit gebeurd maar ik zou het risico niet durven nemen.

Onze methode
Bij OCK worden alle auto’s nauwkeurig gecontroleerd op hun kilometerstand, wij werken samen met alle merkdealers om juiste kilometerstanden te garanderen. Door onze uitgebreide kennis kun je met een gerust hart een prachtige occasion bij ons kopen. Bij vrijwel alle Duitse occasions zijn de keuringspapieren bij. Deze TUV papieren laten een mooi verloop van de kilometerstand zien. Zijn ze nog geldig? Dan neemt de RWD de vervaldatum van de Duitse keuring over.

Onderhoud
Maar ook al koop je een occasion met een perfect ingevuld boekje, dan weet je vaak nog weinig. Heb je weleens in het boekje gekeken? De meeste boekjes bevatten ruimte voor een datum, een stempel en een kilometerstand. Er wordt vrijwel nooit exact aangegeven wat wanneer vervangen is. Dus ook dit is een kwestie van vertrouwen en kennis van zaken. En laat dat nou net datgene zijn wat OCK je kan bieden! Onze Google recensies zijn hier een mooi voorbeeld van.

Aflevering
Al onze occasions worden rijklaar afgeleverd met een geldige APK. Rijklaar betekent voor ons dat de auto volgens schema onderhouden met je meegaat, zodat je veilig op weg kunt. Garantiepakketten zijn uiteraard mogelijk!

Keerzijde
Tot slot, de keerzijde. Terwijl in vrijwel ieder reclameblok aandacht wordt gevraagd voor de kilometerstanden is het verdacht stil over de gevolgen hiervan. Er worden steeds meer auto’s aangeboden met een logische NAP, alleen hebben deze vaak veel kilometers gereden. Dat hadden ze tien jaar geleden ook alleen zag je het niet. Het heeft een enorme bubbel gecreëerd, die ervoor heeft gezorgd dat de consument huiverig is geworden voor een auto met bijvoorbeeld meer dan 150.000 kilometer. Absolute waanzin! Vrijwel iedere auto draait moeiteloos 300.000 kilometer mee, mits goed onderhouden. Als de media hier nou eens wat meer aandacht aan zou geven, dan zouden de verhoudingen niet zo scheef gaan lopen als ze nu doen. Het is vrijwel onmogelijk een auto in te ruilen met een hoge, logische, kilometerstand. Omdat je hem bijna niet meer verkoopt!

Ik zeg je dat we door deze ongelijke aandacht een grote voorraad niet-verkoopbare auto’s krijgen.
Maar goed, we gaan het zien!

 06-19908208 

Contact

Occasion Centre Kampen
Handelstraat 1 D
info@occasioncentrekampen.nl
038-3380754/06-19908208

Stel een vraag

Versturen