Occasion Centre Kampen , vanaf 2006 het adres voor onderhoud, in- en verkoop, APK en alle reparaties. Vanaf 01-05-2016 gevestigd aan de Handelsstraat 1-d! 

Private vs financial 

Private lease

Eigenlijk is private lease een populair woord voor huren. Dat is wat je doet, je huurt een auto voor een langere periode. Deze varieert van 12 tot 60 maanden. De leasemaatschappij regelt de rest. Dus geen omkijken meer naar reparaties, verzekeringen, wegenbelasting, onderhoud enz. Het enige dat je zelf moet doen, is tanken en netjes iedere maand het afgesproken bedrag betalen. De auto wordt nooit van jou, na afloop van het contract gaat hij gewoon weer terug naar de leasemaatschappij. De duur van het contract is verschillend, variërend van 12 tot 60 maanden, net zoals de toegestane hoeveelheid kilometers die je mag rijden (meestal 10.000 per jaar) Kom je hierboven betaal je een bedrag per kilometer. Van het contract afkomen is lastig, zelfs bij bijvoorbeeld overlijden, er zal dan een afkoopsom betaald moeten worden. Mocht je bezig zijn met een hypotheekaanvraag, houd er dan rekening mee dat je geregistreerd wordt bij het BKR. Dit kan gevolgen hebben voor de hoogte van je hypotheek.

Financial lease

Bij financial lease betaal je ook iedere maand een vast bedrag, alleen wordt de auto aan het eind van de periode jouw eigendom. Je bent zelf verantwoordelijk voor het afsluiten van een verzekering en voor de reparaties en onderhoud aan de auto. Je kunt het zien als een auto op afbetaling. Als er dan toch een schip met geld binnen komt varen, kun je bij de meeste leasemaatschappijen vervroegd aflossen. Je betaalt dan vaak wel een ‘boete’. Vrij logisch omdat de leasemaatschappij rente-inkomsten misloopt. Hoeveel dit is verschild per leasemaatschappij. Vaak is dat 10% van de resterende rente.

Kopen
Natuurlijk kun je ook gewoon eerst sparen en dan gewoon betalen. Bij een tweedehandsauto is dat ook vrijwel altijd het voordeligst. Bij OCK staan altijd gemiddeld 25 BOVAG-occasions, die zeer scherp geprijsd zijn. Je kunt bij OCK trouwens ook terecht voor financial lease! 

Iets voor mij?
Wat de beste keus is, is voor iedereen anders. Ik vind het persoonlijk een prettig idee dat ik de auto waarin ik rijd, heb betaald. Het zal je gebeuren dat je de auto in de prak rijdt. Dan is het toch wel zuur om nog een paar jaar te moeten betalen…

 06-19908208 

Contact

Occasion Centre Kampen
Handelstraat 1 D
info@occasioncentrekampen.nl
038-3380754/06-19908208

Stel een vraag

Versturen