Occasion Centre Kampen , vanaf 2006 het adres voor onderhoud, in- en verkoop, APK en alle reparaties. Vanaf 01-05-2016 gevestigd aan de Handelsstraat 1-d! 

Goed voorbereid op vakantie!

Als je goed voorbereid op vakantie wil, kun jer er het best voor zorgen dat je auto een zomercheck heeft gehad.
Bij deze GRATIS controle kijken onze monteurs onder andere de volgende punten na:·
-         Oliepeil
·         Koelvloeistofniveau
·         Ruitensproeiervloeistof
·         Remmen
·         Verlichting
·         Ruitenwissers
·         Bandenprofiel            

Tip: Doe dit niet vlak voor vertrek, ten eerste ben je niet de enige en ten tweede, als er onverhoopt iets vervangen moet worden, kan er levertijd zijn!  
Afspraak maken? klik hier

Airco
In onze vorige blog heb ik het al gehad over de airco, het is handig te kijken of hij naar behoren functioneert, mocht dat niet zo zijn, laat hier op tijd naar kijken, dat ontspannen vakantiegevoel smelt als sneeuw voor de zon bij 40 graden in de file op weg naar de Costa del Sol!

Wat moet ik in de auto hebben?
Een gevarendriehoek, veiligheidsvestje en reservelampen verplicht in de auto? In veel landen wel, maar in Nederland niet. Vreemd, want als je pech onderweg hebt, ben je wel verplicht om een gevarendriehoek te plaatsen als je waarschuwingslichten niet werken. Word je aangehouden met een kapotte lamp? Dan moet je wel de lamp vervangen. Heb je geen reservelampen bij je, wordt je getrakteerd op een flinke boete.
In het buitenland zijn er per land verschillende verplichtingen en verboden, dit verschilt nogal per land, zorg er dus voor dat je op de hoogte bent!
Vergeet in ieder geval je groene kaart niet, en je APK keuringsbewijs.
Onderstaande verplichte producten zijn uiteraard bij ons te koop!

Duitsland

In Duitsland is het veiligheidsvest verplicht, evenals de gevarendriehoek (twee als er iets achter de auto hangt) en een verbanddoos. Een reservebril voor brildragenden is niet verplicht maar wordt wel aangeraden. Ook ben je verplicht een gordel voor je hond mee te nemen. Als je die hebt dan…. Het gebruik van een dashcam wordt hier niet gewaardeerd, het schendt de privacy van anderen dus laat hem lekker thuis!

Belgie

In Belgie is het veiligheidsvest verplicht, evenals de gevarendriehoek, de verbanddoos en een brandblusser. Een reservebril voor brildragenden is hier niet verplicht.

Frankrijk

In Frankrijk is het veiligheidsvest verplicht, evenals de gevarendriehoek. Ook ben je verplicht twee alcoholtesters bij je te hebben. Een reservebril is niet verplicht.

Zwitserland

In Zwitserland is de gevarendriehoek verplicht, net als een reservebril. Ook heb je een vignet nodig als je door Zwitserland wil rijden. Deze koop je bij een ANWB winkel, online of vlak voor de grens.

Oostenrijk

In Oostenrijk is het veiligheidsvest verplicht, evenals de verbanddoos, gevarendriehoek en reservebril. Dashcams zijn hier verboden!

Italie

In Italie zijn de gevarendriehoek en het veiligheidsvest verplicht. Hier moet ieder inzittende zijn eigen vest hebben, dus eentje is niet genoeg!

Radardetectie en flitspaalsignalering, wat is het verschil?

Het verschil tussen flitspaalsignalering op het navigatiesysteem en radardetectie-apparatuur is de herkomst van de informatie. De flitspaalsignalering wordt verkregen door GPS, terwijl een radardetector het radarsignaal opvangt.

Het gebruik en in bezit hebben van radardetectie-apparatuur is in alle landen in Europa verboden. Op het gebruik en bezit van een radardetector staan hoge boetes en inbeslagname van de detector. De regels over flitspaalsignalering op het navigatiesysteem verschillen per land.

België
Alle apparatuur die actief zoekt naar mobiele of vaste snelheidsapparatuur en roodlicht-camera's is verboden. GPS apparatuur die gebruikt maakt van een openbare databank (POI) is toegestaan.
Duitsland
Het gebruik en bezit van alle apparatuur met flitspaalsignalering is verboden. Verwijder voor vertrek alle flitspaalinformatie van de apparatuur, want ook het bezit van een apparaat met deze informatie is verboden.
Frankrijk
Het gebruik en bezit van alle apparatuur met flitspaalsignalering is verboden. Overtredingen kunnen worden bestraft met een boete van € 1500,-. Informatie over gevarenzones is wel toegestaan op een navigatiesysteem.
 Oostenrijk
Alle apparatuur die actief zoekt naar mobiele of vaste snelheidsmeters en roodlichtcamera's is verboden. GPS apparatuur die gebruik maakt van een openbare databank (POI) is toegestaan.
 Zwitserland
Het gebruik en bezit van alle apparatuur met flitspaalinformatie is verboden. Verwijder voor vertrek alle flitspaalinformatie van de apparatuur want ook het bezitten en vervoeren van een apparaat met deze informatie is verboden.
 

 06-19908208 

Contact

Occasion Centre Kampen
Handelstraat 1 D
info@occasioncentrekampen.nl
038-3380754/06-19908208

Stel een vraag

Versturen