Occasion Centre Kampen , vanaf 2006 het adres voor onderhoud, in- en verkoop, APK en alle reparaties. Vanaf 01-05-2016 gevestigd aan de Handelsstraat 1-d! 

Remmerij

Remvloeistof

De vloeistof die ik bedoel, is de remvloeistof. Het remsysteem van je auto werkt hydraulisch. Als je de rem intrapt, dan verplaatst zich in de hoofdremcilinder een zuiger. Zo wordt druk uitgeoefend op de remvloeistof in de remleidingen. Die druk plant zich voort naar een wielremcilinder en daarin drukken de zuigers de remblokken tegen de remschijven aan.

Het soort remvloeistof wordt uitgedrukt in DOT. Het cijfer erachter (je hebt DOT3, DOT4 en DOT5) heeft te maken met de hoogte van het kookpunt. Hoe hoger het cijfer, hoe hoger het kookpunt. En dat is belangrijk, omdat de remmen en daarmee de remvloeistof behoorlijk heet kunnen worden. Als de remvloeistof kookt, dan werken de remmen niet goed meer.
Remvloeistof veroudert, waardoor de kwaliteit achteruit gaat. De soorten DOT3 en DOT4 zijn hygroscopisch, dat betekent dat ze water opnemen uit de buitenlucht. Hierdoor verlaagt het kookpunt en kunnen er dampbellen ontstaan in de vloeistof. Dit zorgt ervoor dat auto niet krachtig genoeg, of zelfs helemaal niet remt. De gevolgen daarvan hoef ik je niet uit te leggen..

Onderhoud
Onder de motorkap zit een tankje waar je zelf het niveau kunt zien. LET OP! Dit zegt niets over de kwaliteit. Mocht het niveau gedaald zijn, laat dan bij je garage uitzoeken wat hier de oorzaak van is. Het ‘natte gedeelte’ van je remsysteem is een gesloten systeem. Hier mag geen vloeistof verdwijnen! De enige manier om de kwaliteit te controleren is ook bij de garage, waar met een teststrip wordt gekeken hoe hoog het watergehalte in de vloeistof is. Vervangen moet meestal om de twee jaar. Vervangen betekent, de oude vloeistof eruit en nieuwe erin. Hierna moet het remsysteem ontlucht worden. Dit kun je niet zelf.

Kosten
Het vervangen van de remvloeistof kost voor een gemiddelde auto € 50,-

Aanbieding!
Bij OCK betaal je de hele maand september geen          € 49,95 maar € 39,95 per auto!

 

 

 06-19908208 

Contact

Occasion Centre Kampen
Handelstraat 1 D
info@occasioncentrekampen.nl
038-3380754/06-19908208

Stel een vraag

Versturen