Occasion Centre Kampen , vanaf 2006 het adres voor onderhoud, in- en verkoop, APK en alle reparaties. Vanaf 01-05-2016 gevestigd aan de Handelsstraat 1-d! 

Onderhoud
Door de crisis laat een derde van de Nederlanders de grote beurt, die eigenlijk bij 20.000 kilometer moet worden uitgevoerd, pas na ruim 32.000 kilometer doen. Het uitstellen van deze grote beurt lijkt op zich een gemakkelijke manier om te besparen, maar helaas, wij zien regelmatig auto’s op de brug staan waar de complete motor kapot van is, omdat de klant vond dat het vervangen van de distributieriem nog wel even kon wachten. Met als gevolg: een reparatie van ongeveer € 2000,- die voorkomen had kunnen worden. Das pas zonde geld! 

Grote beurt vs kleine beurt
Vanwege de veel langer geworden onderhoudsintervallen is er van een traditioneel ‘kleine en grote beurt’-regime bij de meeste auto’s eigenlijk geen sprake meer. Het onderhoud aan moderne auto’s kun je indelen in vier categorieën:

Vaste inspectie
Het jaarlijkse controlemoment voor de auto. Alle belangrijke zaken worden nagelopen, zoals de remmen, de ophanging en de diverse vloeistoffen. Bovendien wordt dan ook de motorolie ververst en het bijbehorende filter vervangen.

Reparatie aan slijtagedelen
Voor bepaalde slijtagedelen is de levensduur afhankelijk van het gebruik, zoals de remblokken, de remschijven en de koppelingsplaat.

Tijd- of kilometergebonden vervanging
Voor sommige onderdelen bestaat een vervangingsmoment bij een aantal verstreken jaren of verreden kilometers, afhankelijk van wat eerst komt. Een van de bekendste onderdelen die volgens dit principe vervangen worden, is de distributieriem.

Onvoorziene reparatie
Voor veel onderdelen bestaat geen vooraf bepaalde levensduur, maar dat wil niet zeggen dat ze altijd een autoleven lang meegaan. Een waterpomp kan gaan lekken, een veer kan breken, een aandrijfas kan defect raken.

Wat kost het onderhoud van mijn auto?
Het is natuurlijk lastig om vooraf in te schatten of en met welke onvoorziene reparaties u te maken krijgt. Maar als u niet verrast wil worden, doet u er goed aan om geld opzij te leggen voor onverwachte tegenvallers. Van het meeste onderhoud kunnen de kosten redelijk vooraf bepaald worden. Bel even of mail het kenteken en u krijgt een zo nauwkeurig mogelijke offerte! Ook denken wij graag met u mee door bijvoorbeeld te kijken naar bijvoorbeeld tweedehands onderdelen.

BOVAG
Occasion Centre Kampen is BOVAG lid. Dit houdt voor u in dat er standaard drie maanden garantie zit op reparaties!

 


 

 06-19908208 

Contact

Occasion Centre Kampen
Handelstraat 1 D
info@occasioncentrekampen.nl
038-3380754/06-19908208

Stel een vraag

Versturen