Occasion Centre Kampen , vanaf 2006 het adres voor onderhoud, in- en verkoop, APK en alle reparaties. Vanaf 01-05-2016 gevestigd aan de Handelsstraat 1-d! 

Wat mag nou eigenlijk wel?

Het aantal doden door verkeersongevallen met auto's en vrachtwagens is, volgens CBS-cijfers, na een jarenlange daling sinds 2014 weer toegenomen van 202 naar 260 per jaar in 2016. Ook het totaal aantal verkeersdoden is in dezelfde periode weer begonnen aan een opmars (van 570 naar 629). Cijfers over de rol van smartphones bij verkeersincidenten zijn niet beschikbaar.

Bellen
Op dit moment is het tijdens het rijden niet toegestaan om een telefoon vast te houden. Appen of mailen vanuit een houder is nog niet verboden, maar gaat dit wel worden als het aan Verkeersminister Schultz ligt. Een woordvoerder van de Nationale Politie kan niet zeggen hoe actief zij het handmatig bedienen van een telefoon nu beboeten. 'Verkeershandhaving wordt lokaal bepaald, wij hebben daar geen overzicht van.'

Roken
Roken in de auto met kinderen achterin is sinds 2016 verboden. In veel landen is dit het geval, maar in Nederland geldt deze regel dus nog niet zo lang. Maar ook al heb je geen kinderen, in de auto is roken een van de meest afleidende handelingen! Los van de dingen die je moet doen om hem aan te steken, kan de rook je zicht verminderen. Of wat denk je van de paniekreactie die je krijgt als je je sigaret laat vallen! Als je hierdoor van rijbaan wisselt of gaat slingeren kun je een enorme bekeuring verwachten.

Als je 3 seconden afgeleid bent en je rijdt 100 km/u, dan leg je in die 3 seconden 90 meter af. Dat is de lengte van een compleet voetbalveld. 3 seconden waarin je informatie kwijt bent. Ik ben al 5 seconden bezig om mijn aansteker te zoeken in een handtas vol allerlei andere zaken….

Andere zaken
Overige zaken als het stiften van je lippen, verwisselen van cd, verwisselen van kleding, enzovoort is bij wet niet verboden maar Artikel 5 van de Wegenverkeerswet schrijft: “Het is eenieder verboden zich zodanig te gedrag dat gevaar op de weg wordt veroorzaakt of kan worden veroorzaakt of dat het verkeer op de weg wordt gehinderd of kan worden gehinderd.”  Deze wetsbepaling wordt vrijwel altijd gebruikt op het moment dat je wordt aangehouden na een slingerpartij omdat je je aansteker weer eens niet kon vinden.

Conclusie
Hou je stuur recht! Of concentreer je gewoon op het rijden, hou het veilig.

 

 

 06-19908208 

Contact

Occasion Centre Kampen
Handelstraat 1 D
info@occasioncentrekampen.nl
038-3380754/06-19908208

Stel een vraag

Versturen