Occasion Centre Kampen , vanaf 2006 het adres voor onderhoud, in- en verkoop, APK en alle reparaties. Vanaf 01-05-2016 gevestigd aan de Handelsstraat 1-d! 

Wat zegt de kleur auto over je karakter?

Zegt de kleur auto waar je in rijdt iets over jou?

Ben je een klassiek type? Of juist heel sportief, of misschien bescheiden? Calculeer jij alles in of laat je het op je afkomen? Grote kans dat dit mee heeft gespeeld bij de aanschaf van je auto. Uit onderzoek blijkt dat 85 % van de consumenten kleur bepalend laat zijn voor de keuze van de auto.

Een auto aanschaffen is na het kopen van een huis de grootste aankoop die veel mensen maken. Het type auto waarin wordt gereden past vaak bij een persoonlijkheid. We kennen allemaal de stereotypes. Bijvoorbeeld de Volvo rijder, met zijn pantalon en poloshirt. Een beetje linkse rakker rijdt vast Saab, het liefst met enorm veel kilometers op de teller. Ben je ondernemend en assertief? Dan is een BMW vast iets voor jou. Een modebewuste jonge vrouw? Dan rijdt je vast Fiat 500. Hippies? Die rijden het liefst in een heel oud VW busje.

Natuurlijk spelen actuele omstandigheden ook mee, op het moment dat je leven als single verandert in een leven met een partner en kinderen is de kans groot dat de Fiat 500 plaats moet maken voor een degelijke stationwagen, als het kan met een rekje, want de hond moet ook mee kunnen.

Om je heen kun je merken dat onze auto steeds meer een verlengstuk wordt van wie we zijn. Kijk maar naar de kleinere auto’s die in alle kleurencombinaties te leveren zijn.  Je kunt hem zo persoonlijk maken als je zelf wilt.

Het nadeel van een heel persoonlijke auto, in bijvoorbeeld pimpelpaars, is dat het wel invloed heeft op de restwaarde. Wat voor jou de meest mooie kleur is kan een beetje afwijken van de norm. Dat maakt jou inderdaad uniek en daar is niets mis mee, maar houd er dan wel rekening mee dat niet iedereen die mening deelt en dat bijvoorbeeld een garage een lagere inruilwaarde geeft.

Attwoord digital heeft een infographic gemaakt waarin je snel kunt zien welke karaktereigenschappen bij welke kleur passen. Ik heb hem onder mijn blog geplaatst. Natuurlijk moet je dit soort testen met een korreltje zout nemen, maar het is best leuk om te kijken naar je vrienden bijvoorbeeld, eens checken of de kleur auto bij hun persoonlijkheid past. Of bij jezelf! Ik heb het gedaan en moet zeggen dat ik mij er wel in kan vinden. (Ik rijd een rode auto)

Nu kun je als je een nieuwe auto koopt zelf de kleur bepalen, maar op het moment dat je gaat kijken voor een occasion ben je natuurlijk afhankelijk van de kleuren die op dat moment aangeboden worden. Bij Occasion Centre Kampen is altijd een ruime keus in kleur en model. Grote kans dat de auto van je dromen bij ons in de showroom staat!

 06-19908208 

Contact

Occasion Centre Kampen
Handelstraat 1 D
info@occasioncentrekampen.nl
038-3380754/06-19908208

Stel een vraag

Versturen